Bakterie salmonella i coli w mięsie z Biedronki. Produkty są wycofywane ze sklepów

Ze sklepów sieci Biedronka znikają partie mięsa na kotlety z indyka oraz tatara wołowego. Sanepid wykrył w nich groźne bakterie Salmonella i Escherichia coli.

Aktualizacja: 15.10.2020 09:56 Publikacja: 15.10.2020 08:35

Bakterie salmonella i coli w mięsie z Biedronki. Produkty są wycofywane ze sklepów

Foto: Adobe Stock

dgk

Escherichia coli wytwarzające toksynę Shiga (STEC) zostały wykryte w jednej z pięciu badanych próbek produktu: „Tatar wołowy. Kraina Mięs", 250 g, numer partii: 02752 02751K termin przydatności do spożycia: 15.10.2020.

Producentem zakwestionowanej partii jest firma SOKOŁÓW S.A. z Sokołowa Podlaskiego (zakład produkcyjny: „SOKOŁÓW" S.A. Oddział w Kole, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 30090201 WE). Mięso wyprodukowano dla Jeronimo Martins Polska S.A., właściciela sieci Biedronka.

Pozostało jeszcze 81% artykułu

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

Prawo drogowe
Rząd zaostrza przepisy z powodu 1 procentu kierowców
Nieruchomości
Drzewo może rzucać cień na nieruchomość sąsiada? Ważne orzeczenie SN
Konsumenci
Prawo zatrzymania. Siedmiu sędziów SN orzekło korzystnie dla frankowiczów
Praca, Emerytury i renty
Lawina wniosków o rentę wdowią. Ministra zwraca uwagę na jeden szczegół
Materiał Promocyjny
Sześćdziesiąt lat silników zaburtowych Suzuki
Praca, Emerytury i renty
Dodatkowe pieniądze po 60. roku życia. Kto ma prawo do emerytury kapitałowej?