Aktualizacja: 04.01.2016 11:38 Publikacja: 04.01.2016 08:37
Foto: spółka
Ubiegłoroczny wzrost produkcji przełożył się wzrost zatrudnienia w Sokołowie. Grupa zyskała niemal 100 nowych etatów.
- Zdobyliśmy także kilka nowych rynków eksportowych: Wietnam, Kongo czy Wybrzeże Kości Słoniowej – mówi Bogusław Miszczuk, prezes Sokołowa.
Hennessy chcąc uniknąć karnego cła zastanawia się nad przeniesieniem do Chin rozlewni swego koniaku. Wiadomość o tym skłoniła do strajku połowę załogi rozlewni w Cognac, 500 pracowników.
Rosyjski urząd patentowy Rospatent otrzymał wniosek firmy o zarejestrowanie nowej marki wódki . Wnioskodawcą jest firma technologiczna z St Petersburga RAU IT - poinformował „Moscow Times”.
Prokuratur generalny Rosji sprawdzi informacje o zawyżaniu przez producentów cen na przetwory mleczne. Takie polecenie wydał mu Kreml. Reżim niepokoi rosnące niezadowolenie Rosjan z coraz większych podwyżek cen żywności.
Masło od początku roku zdrożało już o 40 proc. Ile może kosztować w święta? - Zbliżamy się do 10 zł - mówi ekspert. Wszystko przez to, że producentom bardziej opłaca się dziś wytwarzanie np. serów, a nie masła.
Europejczycy są coraz bardziej przekonani, że mogą wpłynąć na ochronę klimatu poprzez zmianę codziennych nawyków
Okazało się, że polscy konsumenci także w przypadku żywności szukają tańszych zamienników – mówi Andrzej Gantner, wiceprezes Polskiej Federacji Producentów Żywności. – Żywność w wydatkach Polaków staje się coraz znaczącym ciężarem i dlatego szukają oszczędności – dodaje.
Grał w popularną grę w cerkwi, którą postawiono ku czci zamordowanego cara Mikołaja II. Grozi mu nawet 5 lat więzienia.
Trwa ostra walka o udziały w polskim rynku parówek. Ich producenci ?konkurują ze sobą już nie tylko ceną, ale coraz częściej także jakością.
Kolejne 15 zakładów mięsnych z Polski zabiega o zgodę na wejście do Państwa Środka.
Polska jest już trzecim największym w Unii Europejskiej eksporterem wieprzowego mięsa.
Spożycie wieprzowiny jest najniższe od 1997 roku. Schab i karkówka przegrywają z drobiem.
Czołowa firma mięsna w Polsce wycofała sądowy pozew przeciw Piotrowi Ogińskiemu. To reakcja na przeprosiny blogera, które umieścił na Facebooku.
Na popularnym serwisie internetowym blogera i miłośnika gotowania Piotra Ogińskiego umieszczony został film konfrontujący tatar sprzedawany przez spółkę Sokołów z tradycyjną potrawą przyrządzoną w domu.
Producenci wieprzowiny są o krok od wejścia na Tajwan. Eksportują już do Chin, Japonii oraz Korei Płd.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas