Tomasz Sajewicz: Restauracje w Pekinie znowu są pełne

Największy problem relacjonowania życia w Chinach polega na tym, że trzeba dbać o bezpieczeństwo źródeł. Tak żeby osoba, która podzieli się z tobą swoją historią, nie zniknęła. A to się może zdarzyć, nawet jeśli historia została opublikowana w kraju oddalonym siedem tysięcy kilometrów - Tomasz Sajewicz, korespondent Polskiego Radia z Chin.

Publikacja: 12.06.2020 10:00

Tomasz Sajewicz: Restauracje w Pekinie znowu są pełne

Foto: Fotorzepa, Anna Tomczyński

Plus Minus: Kiedy ostatni raz byłeś w Polsce?

Późną jesienią 2019 r. Nie sądziłem, że to będzie tak długa przerwa. Planowałem powrót na początku 2020 r., ale szybko okazało się, że będzie to wyglądać inaczej. Już w połowie stycznia było wiadomo, że to się nie uda.

Pozostało jeszcze 97% artykułu

Tylko 79 zł za pół roku czytania.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Plus Minus
„Białe pierze się w dziewięćdziesięciu”: bestseller o dzieciństwie w Jugosławii
Panel Transformacji Energetycznej
Czas na szeroką debatę o transformacji energetycznej
Plus Minus
„Zapomniane”: Metafizyka szurania kapci i kipiącego rosołu
Plus Minus
„Duch z wyspy”: Lepsza sensacja niż horror
Plus Minus
„Ferdydurke”: Józio notorycznie ugniatany
Materiał Partnera
Kroki praktycznego wdrożenia i operowania projektem OZE w wymiarze lokalnym
Plus Minus
„Oskubani”: Emocje jak w kurniku
Materiał Promocyjny
Suzuki Moto Road Show już trwa. Znajdź termin w swoim mieście