Wirus oznacza boom na eko jedzenie i roślinne zamienniki

Polacy zaczęli zwracać uwagę na to, co jedzą, i przestawili się na zdrowszy styl życia. Efekt to wielkie zwyżki sprzedaży produktów eko i roślinnych wersji wyrobów mięsnych.

Aktualizacja: 29.12.2020 09:46 Publikacja: 28.12.2020 21:00

Wirus oznacza boom na eko jedzenie i roślinne zamienniki

Foto: Adobe Stock

Poza ogromną zmianą w zwyczajach zakupowych pandemia koronawirusa wpłynęła w wielkim stopniu także na to, co Polacy jadali. Zamknięci w domach znacznie częściej sami gotowali i w efekcie widać wielki wzrost sprzedaży choćby produktów ekologicznych.

Wysokie zwyżki

Pozostało jeszcze 90% artykułu

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!

Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Przemysł spożywczy
Amerykański gigant inwestuje w Polsce w nowoczesną produkcję czekolady
Przemysł spożywczy
Branża mięsna czeka na otwarcie rynków azjatyckich
Przemysł spożywczy
Rządowa Agencja Rezerw Strategicznych sprzeda tysiąc ton masła. To cios w wysokie ceny
Przemysł spożywczy
Kreml walczy z pijaństwem. Drożeje wódka i nie tylko
Przemysł spożywczy
Królewiec wprowadza kartki na żywność, ale nie dla wszystkich
Materiał Promocyjny
Nest Lease wkracza na rynek leasingowy i celuje w TOP10