"Żółty Przewodnik" Gault & Millau: Jesienna rozpusta, czyli spa i dobra kuchnia

Trudno o lepszy sposób na jesienny splin niż połączenie przyjemnego z przyjemniejszym.

Aktualizacja: 17.11.2016 18:45 Publikacja: 17.11.2016 17:30

"Żółty Przewodnik" Gault & Millau: Jesienna rozpusta, czyli spa i dobra kuchnia

Foto: materiały prasowe

Bezkompromisowe zanurzenie się w odmętach kojącego zmysły luksusu. Równoległe rozpieszczanie podniebienia i ciała. A o to najłatwiej w spa ze znakomitą kuchnią.

Mało jest takich połączeń, niemniej te, które niniejszym polecam, nadają słowu „rozpusta" zupełnie nowe znaczenie. Moim najnowszym odkryciem jest miejsce, po którym nie spodziewałam się wiele. Nazwa oczywista, dojazd dzięki lokalizacji nieopodal Autostrady Wolności, bliskość niemieckiej granicy gwarantująca obroty niezależnie od standardu. Wszystko sugeruje, że starać się nie muszą. W jakimże błędzie byłam! Afrodyta Spa uwodzi od pierwszego wejrzenia. Niemała w tym zasługa właściciela i założyciela, niezwykle malowniczej postaci, konesera smaku. Gospodarza, który skrupulatnie, co rano, niezależnie od dnia i pory roku, dogląda swojego skarbu. W wolnych chwilach zaś rusza na łowy w poszukiwaniu najpyszniejszych produktów lokalnych.

Pozostało 89% artykułu

Czytaj dalej RP.PL

Tylko 9 zł aż za 3 miesiące!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Kultura
Muzeum Historii Polski na 11 listopada: Wystawa „1025. Narodziny królestwa”
Kultura
WspółKongres Kultury: trudna prawda o artystach i rządzie
Kultura
Festiwal Eufonie to sieć muzycznych powiązań
Kultura
Co artyści powiedzą o władzy
Materiał Promocyjny
Big data pomaga budować skuteczne strategie
Kultura
Dyrektor państwowego instytutu złożyła rezygnację. Teraz ją wycofuje i oskarża ministerstwo
Materiał Promocyjny
Seat to historia i doświadczenie, Cupra to nowoczesność i emocje