Wirus oznacza boom na eko jedzenie i roślinne zamienniki

Polacy zaczęli zwracać uwagę na to, co jedzą, i przestawili się na zdrowszy styl życia. Efekt to wielkie zwyżki sprzedaży produktów eko i roślinnych wersji wyrobów mięsnych.

Aktualizacja: 29.12.2020 09:46 Publikacja: 28.12.2020 21:00

Wirus oznacza boom na eko jedzenie i roślinne zamienniki

Foto: Adobe Stock

Poza ogromną zmianą w zwyczajach zakupowych pandemia koronawirusa wpłynęła w wielkim stopniu także na to, co Polacy jadali. Zamknięci w domach znacznie częściej sami gotowali i w efekcie widać wielki wzrost sprzedaży choćby produktów ekologicznych.

Wysokie zwyżki

Pozostało jeszcze 90% artykułu

119 zł za rok czytania RP.PL

Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Przemysł spożywczy
Maleje sprzedaż szampana, bo nie ma czego świętować
Materiał Promocyjny
Suzuki e VITARA jest w pełni elektryczna
Przemysł spożywczy
Masło jest wciąż drogie i może być droższe. A promocji ubyło
Przemysł spożywczy
Grozi nam tanie mięso. Polska boi się jego zalewu z Niemiec
Przemysł spożywczy
Koniec kryzysu w gastronomii i rekordowe zwyżki. Gdzie najchętniej jadają Polacy?
Materiał Promocyjny
Kluczowe funkcje Małej Księgowości, dla których warto ją wybrać
Przemysł spożywczy
Starbucks radykalnie zmienia zasady. Będzie nowy kodeks postępowania dla gości
Materiał Promocyjny
Najlepszy program księgowy dla biura rachunkowego