Pasażerowie to za mało. Japońskie koleje chcą zarabiać na rybach

W przypadku ryb czas ma olbrzymie znaczenie dla zachowania świeżości. Japoński przewoźnik pasażerski ma rozwiązanie dla restauracji w Tokio.

Aktualizacja: 28.08.2020 14:24 Publikacja: 28.08.2020 14:15

Pasażerowie to za mało. Japońskie koleje chcą zarabiać na rybach

Foto: Adobe Stock

Świeżość ryb ma kluczowe znaczenie dla szefów kuchni i ich klientów. Szczególne ważne jest to w Japonii, w której wszelkie ryby i owoce morza cieszą się powszechną miłością. Najlepsze restauracje w Tokio stawiają sobie za punkt honoru oferowanie jak najświeższych ryb, więc zapotrzebowanie na szybki transport jest spore. Choć Tokio leży nad morzem, to wiele ryb dostarczanych jest z dalszych regionów Japonii, na przykład z odległego o 350 km Sendai w prefekturze Myiagi.

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Transport
Zdesperowani Rosjanie szukają samolotów. Proszą o pomoc Kuwejt i Katar
Transport
Będzie co przenosić do CPK. Rekordy na Lotnisku Chopina
Transport
Wielkie cięcia w Boeingu. Na początek do zwolnienia ci, którzy strajkowali
Transport
Są plany rozbudowy Lotniska Chopina, ale bez wielkiego rozmachu
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
Transport
Jedwabny Szlak w Ameryce Południowej. Chiński megaport w Peru