Aktualizacja: 21.04.2025 21:02 Publikacja: 12.09.2022 10:13
Foto: Bloomberg/ Bartek Sadowski
Jak wynika z cyklicznego monitoringu UCE RESEARCH i Wyższych Szkół Bankowych, który powstaje na podstawie analizy ponad 40 tys. cen detalicznych raz kolejny najmocniej wzrosły ceny produktów tłuszczowych – o 58,9 proc. rdr. Wśród nich olej podrożał o 73,2 proc. Jednak najmocniej zdrożał cukier, który poszedł w górę aż o 92,2 proc. Przez to cała kategoria produktów sypkich znalazła się na drugim miejscu w rankingu najbardziej drożejących produktów w relacji rocznej – 42,1 proc. W pierwszej piątce widać też mięso ze wzrostem ceny 25,8 proc., a także nabiał z 25,7 proc. Z kolei najmniej zdrożały owoce – o 13,2 proc., używki o 13,9 proc., jak również warzywa o 15,2 proc.
Niedziela i Poniedziałek Wielkanocny to święta ruchome, które w tym roku wypadają 20 i 21 kwietnia. W tych dniac...
Według ostatniego sondażu Agencji Badawczej Difference 75 proc. Polaków ma przynajmniej jeden rower, a prawie 25...
Wskutek konfliktu handlowego z USA Niemcy mogą zostać zalane tanim importem z Chin – ostrzega Friedrich Merz.
W Wielką Sobotę, 19 kwietnia większość supermarketów, hipermarketów i dyskontów będzie pracować do godz. 13:00....
„Cła są dźwignią polityczną o niezamierzonych konsekwencjach” – pisze WTO w raporcie z frontu wojny celnej. Amer...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas