Warszawska Hala Koszyki ciągle gra w zielone

Stołeczny food hall aktualizuje ekologiczny certyfikat BREEAM do poziomu Excellent.

Publikacja: 23.01.2022 18:45

Warszawska Hala Koszyki ciągle gra w zielone

Foto: Mat. prasowe

aig

Do tej pory Hala Koszyki mogła się legitymować certyfikatem BREEAM In-Use na poziomie Very Good. - Nowa ocena Excellent to efekt wdrożenia wielu zmian, głównie w zakresie zarządzania, dzięki którym budynek stał się jeszcze bardziej zrównoważony i ekologiczny – tłumaczą przedstawiciele firmy Globalworth Poland, która jest właścicielem i zarządcą Hali Koszyki.

Hala Koszyki powstała ponad 100 lat temu przy ulicy Koszykowej w Warszawie na terenie ówczesnego folwarku Koszyki. Zaprojektowana w secesyjnym stylu przez architekta Juliusza Dzierżanowskiego, na mapę miasta jako punkt towarzyski i kulinarny,wróciła dopiero jesienią 2016 roku. Można tam zjeść w kilkunastu restauracjach i barach, można kupić produkty spożywcze do domu. Kompleks oferuje 16 tys. mkw. powierzchni biurowej i 6,5 tys. mkw. powierzchni handlowej.

Czytaj dalej RP.PL

Tylko 9 zł aż za 3 miesiące!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Nieruchomości
Firmy bardzo lubią coworki
Nieruchomości
Tytus Brzozowski w Fabryce Norblina. Mural na 22-metrowej ścianie
Nieruchomości komercyjne
Zielone światło dla Fabryki Norblina w Warszawie
Nieruchomości
Biura po nowemu. Kluczem jest elastyczność
Materiał Promocyjny
Fotowoltaika naturalnym partnerem auta elektrycznego
Nieruchomości
Biuro na dworcu, biuro w hotelu
Materiał Promocyjny
Seat to historia i doświadczenie, Cupra to nowoczesność i emocje