Zamiast podwyżki pracownik dostanie obiad. Ogromny wzrost wydatków

Do prawie dwóch miliardów złotych wzrosną w tym roku wydatki na pracownicze benefity żywieniowe w Polsce- dowiedziała się „Rzeczpospolita” Atrakcyjność tych świadczeń zwiększyła inflacja a dodatkowo wspierają nowe regulacje.

Publikacja: 21.09.2023 03:00

Zamiast podwyżki pracownik dostanie obiad. Ogromny wzrost wydatków

Foto: Adobe Stock

Dofinansowanie posiłków to jeden z najbardziej popularnych benefitów pracowniczych- podkreśla Arkadiusz Rochala, dyrektor generalny działającej na tym rynku firmy Sodexo Benefits and Rewards Services Polska. Według jej analiz, które „Rzeczpospolita” przedstawia jako pierwsza, wydatki na świadczenia żywieniowe dla pracowników w Polsce zwiększą się w tym roku aż o 40 proc. - do prawie dwóch miliardów złotych.

Podatkowa zachęta dla firm

Pozostało jeszcze 90% artykułu

19 zł za pierwszy miesiąc czytania RP.PL

Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Wynagrodzenia
Zmalała różnica między medianą a średnią płacą. Duża przewaga mężczyzn
Wynagrodzenia
Gdzie w Polsce emeryci dostają najwyższe emerytury? Nowe dane wskazują na jeden region
Wynagrodzenia
Koniec płacowego rajdu w Polsce i dwucyfrowych podwyżek
Wynagrodzenia
Górnictwo i długo nic. Jak zarabia się w różnych branżach? Nowe dane GUS
Wynagrodzenia
Zarobki górników w 2024 r. Takich kwot wielu może pozazdrościć