Nutella z nowym składem. Ferrero celuje w konsumentów na roślinnej diecie

Popularna Nutella pojawi się w sklepach, na razie tylko we Włoszech, w wersji opartej na roślinnym odpowiedniku mleka. Celem Ferrero są konsumenci unikający produktów odzwierzęcych w diecie.

Publikacja: 22.05.2024 13:30

Nutella z nowym składem. Ferrero celuje w konsumentów na roślinnej diecie

Foto: Adobe Stock

Nutella jest na rynku już 60 lat. Od tego czasu oparty na cukrze, tłuszczu roślinnym, orzechach laskowych, kakao i mleku produkt niewiele się zmienił. Jednak 60. rocznica wprowadzenia Nutelli na rynek stała się dla Ferrero świetną okazją, by zaprezentować nową wersję słynnego kremu do smarowania pieczywa.

Nutella dla fleksitarian i wegan

Pozostało jeszcze 87% artykułu
Przemysł spożywczy
Na pieczywo wydajemy coraz więcej. I zmieniamy nasze zwyczaje
Przemysł spożywczy
Rząd Donalda Trumpa zwrócił się do Danii o pomoc. W USA brakuje jaj
Przemysł spożywczy
Amerykańskie koncerny proszą Trumpa o zwolnienie z ceł. Ostrzegają przed podwyżkami
Przemysł spożywczy
Abstynent Putin każe Rosjanom nie pić. Produkcja wódki najniższa od ośmiu lat
Przemysł spożywczy
Kawa wreszcie zacznie tanieć? Świat czeka na zbiory w Brazylii
Materiał Promocyjny
Konieczność transformacji energetycznej i rola samorządów
Przemysł spożywczy
200 mln na pączki. Każdy w Polsce zje co najmniej po dwa
Materiał Promocyjny
Sezon motocyklowy wkrótce się rozpocznie, a Suzuki rusza z 19. edycją szkoleń