Nutella z nowym składem. Ferrero celuje w konsumentów na roślinnej diecie

Popularna Nutella pojawi się w sklepach, na razie tylko we Włoszech, w wersji opartej na roślinnym odpowiedniku mleka. Celem Ferrero są konsumenci unikający produktów odzwierzęcych w diecie.

Publikacja: 22.05.2024 13:30

Nutella z nowym składem. Ferrero celuje w konsumentów na roślinnej diecie

Foto: Adobe Stock

Nutella jest na rynku już 60 lat. Od tego czasu oparty na cukrze, tłuszczu roślinnym, orzechach laskowych, kakao i mleku produkt niewiele się zmienił. Jednak 60. rocznica wprowadzenia Nutelli na rynek stała się dla Ferrero świetną okazją, by zaprezentować nową wersję słynnego kremu do smarowania pieczywa.

Nutella dla fleksitarian i wegan

Pozostało jeszcze 86% artykułu

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
Kakao będzie drożeć jeszcze latami. Miliardowe inwestycje nie zwrócą się szybko
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego
Przemysł spożywczy
Drogie jajka na Wielkanoc? Amerykanie mają pomysł: malują jak pisanki kartofle i cebulę