Aktualizacja: 21.05.2020 16:53 Publikacja: 21.05.2020 16:44
Foto: AdobeStock
Od poniedziałku (18 maja) do życia wróciła gastronomia – bary, restauracje, puby itd. Wizyta w nich różni się jednak od tych sprzed wybuchu pandemii. O tym, jak ma wyglądać bezpieczna w czasie zarazy kolacja, zdecydował główny inspektor sanitarny. Z jego wytycznymi muszą się liczyć właściciele wszystkich lokali gastronomicznych. Jeśli tego nie zrobią, zapłacą karę – nawet 30 tys. zł.
Zarząd Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników wystosował list do minister zdrowia, w którym apeluje o po...
Komisja Nadzoru Finansowego zakazała wykonywania na terytorium Polski działalności ubezpieczeniowej przez Insura...
Płaca minimalna za pracę nie będzie jednak równa pensji zasadniczej. Etapowo wyłączane będą natomiast poszczegól...
Szef Centralnej Komisji Egzaminacyjnej prof. Robert Zakrzewski w podcaście „Szkoła na nowo" zapewnia, że w tym r...
Sąd Rejonowy dla Warszawy-Śródmieścia uchylił decyzję prokuratury o umorzeniu śledztwa w sprawie I prezes SN Mał...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas