Mięso z Lidla i Biedronki wycofane przez salmonellę

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenia ws. mięsa sprzedawanego w sieciach sklepów Lidl i Biedronka. W żywności wykryto niebezpieczną dla zdrowia bakterię Salmonella.

Publikacja: 06.03.2021 11:27

Mięso z Lidla i Biedronki wycofane przez salmonellę

Foto: Adobe Stock

Chodzi o jedną partię mięsa mielonego z fileta kurczaka, która dostępna jest w Lidlu oraz o jedną partię sznycli z fileta z kurczaka sprzedawanych w Biedronce.

Drobiowe mięs mielone sprzedawane jest w opakowaniach 400 g. Zakwestionowana partia nosi numer: 2261003858 i a jej data do spożycia to: 04.03.2021. Sznycle, w których znalazła się bakteria pakowane są po 300 g. o numerze partii: 2272003053 oraz datą do spożycia 07.03.2021. Oba zakwestionowane produkty pochodzą od spółki Animex Kutno z siedzibą w Kutnie.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Ochrona zdrowia
Aborcja w dziewiątym miesiącu ciąży. Izabela Leszczyna komentuje dla "Rz"
Praca, Emerytury i renty
Lawinowy wzrost L4 z powodu krztuśca. Alarmujące dane ZUS
W sądzie i w urzędzie
Lex ciągnik na wstecznym. Komornik łatwiej zajmie ruchomości?
Matura i egzamin ósmoklasisty
Szef CKE: W tym roku egzamin ósmoklasisty i matura będą łatwiejsze
Materiał Partnera
Konieczność transformacji energetycznej i rola samorządów
Sądy i trybunały
Sąd: prokuratura ma przeprowadzić śledztwo ws. Małgorzaty Manowskiej