Prezes McDonald’s zapewnia: Nasze jedzenie wciąż jest bezpieczne

Dzień po wybuchu epidemii E. coli związanej z kanapkami sieci McDonald’s w zachodniej części Stanów Zjednoczonych, w wyniku której jedna osoba zmarła, a 10 trafiło do szpitala, McDonald’s stara się minimalizować szkody i zapewnia klientów, że jego dania nadal są bezpieczne.

Publikacja: 23.10.2024 18:36

Epidemia E. coli związanej z kanapkami sieci McDonald’s w zachodniej części Stanów Zjednoczonych

Epidemia E. coli związanej z kanapkami sieci McDonald’s w zachodniej części Stanów Zjednoczonych

Foto: Bloomberg

„Jesteśmy przekonani, że możecie pójść do McDonald’s i cieszyć się naszymi klasykami” — powiedział w programie „Today” stacji NBC prezes McDonald’s USA Joe Erlinger. „Chcę powiedzieć naszym konsumentom, że możecie śmiało pójść do McDonald’s już dziś” -dodał.

Amerykańskie Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom wydały we wtorek ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa żywności, zgłaszając co najmniej 49 zachorowań w 10 stanach – przypomina CNN. Większość zachorowań wystąpiła w Kolorado i Nebrasce, a większość osób, które zachorowały, zjadło amerykański odpowiednik kanapki – McRoyal, czyli McDonald's Quarter Pounder.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

99 zł za rok czytania RP.PL

O tym jak szybko zmienia się świat. Ameryka z nowym prezydentem. Chiny z własnymi rozwiązaniami AI. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, inspirujemy, analizujemy

Gastronomia
KFC już nie z Kentucky. Wielkie przenosiny giganta
Gastronomia
Pizzerie tracą klientów. Efekt Żabki czy boom na kebab?
Gastronomia
Zła wiadomość dla Włochów i dla turystów. Mocno drożeje największy włoski przysmak
Gastronomia
Pracownicy Starbucks rozszerzają strajk. Teraz protestują także w Nowym Jorku
Gastronomia
Rekord! Zamówił w rok 865 dostaw jedzenia. Głównie kebabów