Żurek, bigos, gęś czy kaczka – w lokalach w całym kraju rusza Tydzień Kuchni Polskiej

Zrazy z gęsi, kacze udo z kluskami śląskimi, rolada wołowa, krem z pieczonej gęsi, serniki, szarlotki i bezy – to tylko niektóre dania, jakie przygotowały restauracje w całym kraju na Tydzień Kuchni Polskiej.

Publikacja: 02.11.2023 16:05

Już w ten piątek rusza Tydzień Kuchni Polskiej. Jednym z serwowanych dań będzie bigos.

Już w ten piątek rusza Tydzień Kuchni Polskiej. Jednym z serwowanych dań będzie bigos.

Foto: adobe stock

Kulinarna akcja rozpocznie się 3 listopada (piątek) i potrwa dłużej niż tydzień – do 26 listopada. „Jak co roku chcemy inspirować do odkrywania polskich smaków w wyjątkowych, intrygujących odsłonach, jednocześnie promując doskonałą polską kuchnię” – zapowiadają organizatorzy.

Każda z restauracji, które zgłosiły się do programu, przygotowała po dwa zestawy złożone z trzech dań. W ich skład wchodzą: przystawka lub zupa, danie główne i deser. W tej edycji wydarzenia głównym motywem jest tradycyjna polska kuchnia w niecodziennym, ciekawym wykonaniu.

Pozostało jeszcze 82% artykułu

Tylko 79 zł za pół roku czytania.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Materiał Promocyjny
Garden Point – Twój klucz do wymarzonego ogrodu
Materiał Partnera
Konieczność transformacji energetycznej i rola samorządów
Wydarzenia
Czy Unia Europejska jest gotowa na prezydenturę Trumpa?
Wydarzenia
Bezczeszczono zwłoki w lasach katyńskich
Materiał Promocyjny
GoWork.pl - praca to nie wszystko, co ma nam do zaoferowania!
Materiał Partnera
Warunki rozwoju OZE w samorządach i korzyści z tego płynące
Wydarzenia
100 sztafet w Biegu po Nowe Życie ponownie dla donacji i transplantacji! 25. edycja pod patronatem honorowym Ministra Zdrowia Izabeli Leszczyny.
Materiał Promocyjny
Suzuki Moto Road Show już trwa. Znajdź termin w swoim mieście