Pierwsza polska mleczarnia staje się w pełni wegańska

Podzakopiańska mleczarnia Jogurty Magda oficjalnie przeszła na produkcję nabiału wyłącznie z roślin.

Aktualizacja: 01.07.2020 12:52 Publikacja: 01.07.2020 12:26

Pierwsza polska mleczarnia staje się w pełni wegańska

Foto: Adobe Stock

Podkarpacka firma rodzinna produkuje jogurty od trzech pokoleń. Magda Kubit przejęła biznes po swoim dziadku i ojcu, informuje na stronie spółka. Trzy lata temu wypuściła na rynek pierwsze wegańskie jogurty i śmietany czy napoje z „mleka” roślinnego, by od lipca oficjalnie skupić się tylko na tych surowcach.

– Decyzja o tym, że Magda staje się w pełni roślinną marką jest naturalnym skutkiem stałego rozwojem naszego portfolio produktowego, które od ponad dwóch lat zdominowane jest przez jogurty i śmietany na bazie mleczka kokosowego – mówi Magdalena Kubit, dyrektor zarządzająca Jogurty Magda.

19 zł za pierwszy miesiąc czytania RP.PL

Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Przemysł spożywczy
Starbucks radykalnie zmienia zasady. Będzie nowy kodeks postępowania dla gości
Przemysł spożywczy
Do syndyka zgłosiło się już 400 wierzycieli Manufaktury. Będzie więcej
Przemysł spożywczy
Producenci mięsa pod presją kosztów. Szansą rynki zagraniczne
Przemysł spożywczy
Foie gras i łosoś zdominowały francuskie święta
Przemysł spożywczy
Piwo z Polski i innych krajów Unii Europejskiej wlewa się do Rosji
Materiał Promocyjny
Najlepszy program księgowy dla biura rachunkowego