Duża sieć włoskich restauracji wchodzi do Polski

L’Osteria obecna jest w ośmiu europejskich krajach, a latem uruchomi pierwszą w Polsce, w warszawskim Centrum Praskim Koneser. Planuje w pięć lat rozbudować sieć do dziesięciu lokali.

Publikacja: 12.04.2023 14:57

Duża sieć włoskich restauracji wchodzi do Polski

Foto: Adobe Stock

L'Osteria to niemal 160 restauracji w ośmiu krajach - Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Anglii, Czechach, Holandii, Francji i Luksemburgu, które zatrudniają łącznie około 6,5 tys. pracowników. Ma ambitne plany co do polskiego rynku. Chce otworzyć dziesięć lokali w ciągu pięciu najbliższych lat.

Pierwsza L'Osteria została otwarta w Norymberdze w 1999 r. i szybko stała się dynamicznie rosnącą siecią w całych Niemczech, w 2011 r. ruszyła pierwsza w Austrii. Aktualnie L'Osteria to 158 restauracji, z czego w Niemczech działa 132. W 2022 roku sieć zajęła szóste miejsce wśród stu największych firm rynku restauracyjnego w rankingu przygotowywanym na Międzynarodowe Forum Gastronomiczne w Hamburgu.

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Koniak do Chin luzem w kontenerach. Załoga w Cognac strajkuje
Przemysł spożywczy
Rosjanie skopiowali pomysł Donalda Trumpa. Nowa marka wódki na rynku
Przemysł spożywczy
Sposób na drogi nabiał? Nasłać prokuraturę. Takie rzeczy tylko w Rosji
Przemysł spożywczy
Cena masła. Ile może kosztować w święta? „Zbliżamy się do 10 zł”
Materiał Promocyjny
Dylematy ekologiczne
Przemysł spożywczy
Polacy szukają oszczędności, także w przypadku żywności