Roślinne mięso tanieje w sklepach. Ma wyprzeć prawdziwą wołowinę

Impossible Foods poinformowało, że obniży ceny swoich hamburgerów ze sztucznego mięsa o 20 proc. w amerykańskich sklepach spożywczych. To początek walki cenowej producenta białka roślinnego z prawdziwą wołowiną.

Aktualizacja: 03.02.2021 10:51 Publikacja: 03.02.2021 09:04

Roślinne mięso tanieje w sklepach. Ma wyprzeć prawdziwą wołowinę

Foto: Bloomberg

ula

Poza tym Impossible Foods informuje, że zwiększa produkcję swoich produktów - informuje agencja Reutera.

Impossible Foods, twórca popularnego Impossible Burger, to jeden z dwóch liderów produkcji roślinnego mięsa obok Beyond Meat. Koncerny wciąż zwiększają produkcje i poszerzają rynek, ponieważ coraz więcej konsumentów dba o zdrowie rezygnując z mięsnej diety a także w trosce środowisko naturalne, dla którego hodowla zwierząt jest o obciążająca.

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Koniak do Chin luzem w kontenerach. Załoga w Cognac strajkuje
Przemysł spożywczy
Rosjanie skopiowali pomysł Donalda Trumpa. Nowa marka wódki na rynku
Przemysł spożywczy
Sposób na drogi nabiał? Nasłać prokuraturę. Takie rzeczy tylko w Rosji
Przemysł spożywczy
Cena masła. Ile może kosztować w święta? „Zbliżamy się do 10 zł”
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
Przemysł spożywczy
Polacy szukają oszczędności, także w przypadku żywności