Roślinne mięso tanieje w sklepach. Ma wyprzeć prawdziwą wołowinę

Impossible Foods poinformowało, że obniży ceny swoich hamburgerów ze sztucznego mięsa o 20 proc. w amerykańskich sklepach spożywczych. To początek walki cenowej producenta białka roślinnego z prawdziwą wołowiną.

Aktualizacja: 03.02.2021 10:51 Publikacja: 03.02.2021 09:04

Roślinne mięso tanieje w sklepach. Ma wyprzeć prawdziwą wołowinę

Foto: Bloomberg

ula

Poza tym Impossible Foods informuje, że zwiększa produkcję swoich produktów - informuje agencja Reutera.

Impossible Foods, twórca popularnego Impossible Burger, to jeden z dwóch liderów produkcji roślinnego mięsa obok Beyond Meat. Koncerny wciąż zwiększają produkcje i poszerzają rynek, ponieważ coraz więcej konsumentów dba o zdrowie rezygnując z mięsnej diety a także w trosce środowisko naturalne, dla którego hodowla zwierząt jest o obciążająca.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego
Przemysł spożywczy
Drogie jajka na Wielkanoc? Amerykanie mają pomysł: malują jak pisanki kartofle i cebulę
Przemysł spożywczy
Hakerzy uderzyli w rosyjską wódkę. Stanęła produkcja i sprzedaż