Polskie placki ziemniaczane wygrały prestiżowy konkurs we Francji

Piotr Jarząbek z krakowskiego hotelu Metropolo by Golden Tulip wygrał konkurs Cheaud Devant! (czyli „Uwaga gorące!”) zorganizowany przez Uniwersytet Kulinarny Louvre Hotels Group. Jego placki ziemniaczane ze śmietaną wybrano jako najlepsze danie w kategorii „Smaki dzieciństwa” .

Publikacja: 23.09.2021 17:50

Polskie placki ziemniaczane wygrały prestiżowy konkurs we Francji

Foto: Adobe Stock

Co ciekawe hotel Metropolo reklamuje się wcale nie daniami kuchni polskiej, ale przede wszystkim, jako miejsce, gdzie można spróbować dań azjatyckich.

Do finału we Francji zakwalifikowało się 9 uczestników, którzy 15 września spotkali się w podparyskim hotelu Campanile Rungis Orly. Następnego dnia wzięli udział w zawodach gotowania na żywo. Ich zadaniem było przyrządzenie dania według wcześniej opracowanego przepisu i jego prezentacja przed jury złożonym z szefów kuchni i instruktorów Chaud Devant! oraz szefostwa Louvre Hotels Group.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego
Przemysł spożywczy
Drogie jajka na Wielkanoc? Amerykanie mają pomysł: malują jak pisanki kartofle i cebulę
Materiał Partnera
Konieczność transformacji energetycznej i rola samorządów
Przemysł spożywczy
Hakerzy uderzyli w rosyjską wódkę. Stanęła produkcja i sprzedaż