Polskie placki ziemniaczane wygrały prestiżowy konkurs we Francji

Piotr Jarząbek z krakowskiego hotelu Metropolo by Golden Tulip wygrał konkurs Cheaud Devant! (czyli „Uwaga gorące!”) zorganizowany przez Uniwersytet Kulinarny Louvre Hotels Group. Jego placki ziemniaczane ze śmietaną wybrano jako najlepsze danie w kategorii „Smaki dzieciństwa” .

Publikacja: 23.09.2021 17:50

Polskie placki ziemniaczane wygrały prestiżowy konkurs we Francji

Foto: Adobe Stock

Co ciekawe hotel Metropolo reklamuje się wcale nie daniami kuchni polskiej, ale przede wszystkim, jako miejsce, gdzie można spróbować dań azjatyckich.

Do finału we Francji zakwalifikowało się 9 uczestników, którzy 15 września spotkali się w podparyskim hotelu Campanile Rungis Orly. Następnego dnia wzięli udział w zawodach gotowania na żywo. Ich zadaniem było przyrządzenie dania według wcześniej opracowanego przepisu i jego prezentacja przed jury złożonym z szefów kuchni i instruktorów Chaud Devant! oraz szefostwa Louvre Hotels Group.

Tylko 79 zł za pół roku czytania.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
USA chcą importować „setki milionów” jajek z Turcji i Korei Południowej
Materiał Promocyjny
Berlingo VAN od 69 900 zł netto
Przemysł spożywczy
Donald Trump zapewnia, że zażegnał kryzys na rynku jajek. Nie do końca
Przemysł spożywczy
Niebezpieczne składniki w najmodniejszej czekoladzie? Niemiecka fundacja zbadała dubajską czekoladę
Przemysł spożywczy
Na pieczywo wydajemy coraz więcej. I zmieniamy nasze zwyczaje
Materiał Promocyjny
Warunki rozwoju OZE w samorządach i korzyści z tego płynące
Przemysł spożywczy
Rząd Donalda Trumpa zwrócił się do Danii o pomoc. W USA brakuje jaj
Materiał Promocyjny
Suzuki Moto Road Show już trwa. Znajdź termin w swoim mieście