Polscy pacjenci nadal głodni

Kromka chleba, mały plaster szynki i odrobina masła. Chory przychodzący do szpitala nie ma wyboru, musi jeść co dostanie lub będzie głodny. W większości polskich szpitali racje żywieniowe są minimalne, a jakość jedzenia pozostawia wiele do życzenia. Zobacz co dostają pacjenci w polskich szpitalach.

Publikacja: 10.02.2015 19:00

RP.PL tylko 19 zł za 3 miesiące!

Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Ochrona zdrowia
Szpitale toną w długach. Czy będą ograniczać liczbę pacjentów?
Materiał Promocyjny
Jak przez ćwierć wieku zmieniał się rynek leasingu
Ochrona zdrowia
Podkomisja Kongresu USA orzekła, co było źródłem pandemii COVID-19 na świecie
Ochrona zdrowia
Rząd ma pomysł na rozładowanie kolejek do lekarzy
Ochrona zdrowia
Alert na porodówkach. „To nie spina się w budżecie praktycznie żadnego ze szpitali”
Materiał Promocyjny
5G – przepis na rozwój twojej firmy i miejscowości
Ochrona zdrowia
Pierwsze rodzime zakażenie gorączką zachodniego Nilu? "Wysoce prawdopodobne"
Materiał Promocyjny
Nowości dla przedsiębiorców w aplikacji PeoPay