Aktualizacja: 03.11.2016 19:16 Publikacja: 03.11.2016 18:27
Mała Polana Smaków
Foto: materiały prasowe
Czarująca postać, bogate doświadczenie w podróżach po najlepszych światowych restauracjach, duża wiedza o przedmiocie. I ciepła, otwarta osobowość. Wieczór nie mógł się zacząć milej. Aż zaskakujące pytanie przecięło atmosferę jak lodowe ostrze: „Dlaczego wstydzicie się polskiej kuchni?". Przez chwilę czas stanął w miejscu. Toż jak to? Wspaniały pomysł na promowanie miasta, wysiłek organizacyjny, szczegółowo przygotowany plan zwiedzania – i tak bolesny komentarz?
Konsternacja ustąpiła dociekliwości. Trudno nie przyznać pytającej racji, gdyż większość zaprezentowanych w trakcie wycieczki miejsc mogłaby się znajdować w niemal dowolnym miejscu na świecie. Dobra stekownia? Gdzie takich nie ma. Odmiany kuchni fusion, kryjące się często pod dobrze brzmiącym kryptonimem kuchni autorskiej? Tysiące podobnych w niemal wszystkich stolicach świata. Fantastyczną nową gastrowiniarnię pokochała za wybór win naturalnych i to o tym będzie pamiętać.
Bohaterka filmu "Put Your Soul on Your Hand and Walk" zginęła podczas bombardowania w Palestynie. Razem z nią zg...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Ponad 220 dzieł sztuki zebranych na najnowszej wystawie „Drogi do Jerozolimy” w Muzeum Narodowym w Warszawie two...
Wystawie Światowej EXPO 2025 w Japonii towarzyszy bogaty program kulturalny organizowany przez Instytut Adama Mi...
W 2024 roku lekturę co najmniej jednej książki zadeklarowało 41 proc. Polaków - wynika z badania, wykonanego w r...
O „Lekcjach greki”, nowej książce Han Kang, a także o związkach noblistki z Polską, jej snach, tłumaczeniu liter...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas