Dziesięć trendów kulinarnych na nowy rok

Oto dziesięć najgorętszych trendów kulinarnych na najbliższe miesiące.

Aktualizacja: 23.12.2016 13:28 Publikacja: 22.12.2016 17:45

Dziesięć trendów kulinarnych na nowy rok

Foto: Shutterstock

- Świat w 2017 roku odkryje zupy, to one będą rządzić naszym codziennym menu. To ucieszy zapewne Grzegorza Łapanowskiego, szefa Food Lab Studio. „Interesują mnie makrotrendy, czyli zmiany w dłuższym czasie. To, co obserwuję od pewnego czasu, to powrót do korzeni, lokalności i sezonowości. Ten trend ma się mocno. Zupy są czymś bardzo polskim. Dostrzegli to producenci gotowych posiłków, którzy oferują coraz lepsze i bez sztucznych dodatków zupy z warzyw, szczególnie tych korzennych" - mówi.

Pozostało 84% artykułu

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: „Gladiator 2” – triumf czy porażka?
Kultura
Muzeum Narodowe w Poznaniu otwiera Studyjną Galerię Sztuki Starożytnej
Kultura
Dzieło włoskiego artysty sprzedane za 6 mln dolarów. To banan i taśma klejąca
Kultura
Startuje Festiwal Niewinni Czarodzieje: Na karuzeli życia
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
Kultura
„Pasja wg św. Marka” Pawła Mykietyna. Magdalena Cielecka zagra Poncjusza Piłata