W jajach z popularnej sieci marketów wykryto salmonellę

W jednej z partii jaj sprzedawanych w sieci marketów Stokrotka wykryto obecność salmonelli.

Publikacja: 17.12.2020 19:19

W jajach z popularnej sieci marketów wykryto salmonellę

Foto: Adobe Stock

Kontrola i badania Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykazały niebezpieczną bakterię zarówno na powierzchni skorupek oraz w treści jaj.

Chodzi o produkt pn. "Jaja kurze ściółkowe" z terminem przydatności do spożycia 21.12.2020 r. Zakwestionowana partia produktu nosi numer: 21.12.2020.O8. Na skorupkach natomiast widnieje kod: 2PL 14131317. Producentem jaj pozyskanych z Fermy Niosek Ząbkiewicz Sp. J. z Radzanowa jest spółka Polskie Fermy Grupa Producentów z Korfantowa. Zakład pakujący jaja oznaczony jest numerem PL 16075903.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Ochrona zdrowia
Aborcja w dziewiątym miesiącu ciąży. Izabela Leszczyna komentuje dla "Rz"
Praca, Emerytury i renty
Lawinowy wzrost L4 z powodu krztuśca. Alarmujące dane ZUS
W sądzie i w urzędzie
Lex ciągnik na wstecznym. Komornik łatwiej zajmie ruchomości?
Matura i egzamin ósmoklasisty
Szef CKE: W tym roku egzamin ósmoklasisty i matura będą łatwiejsze
Sądy i trybunały
Sąd: prokuratura ma przeprowadzić śledztwo ws. Małgorzaty Manowskiej