GIS: Niebezpieczna bakteria w łososiu wędzonym

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne ws. wykrycia Listeria monocytogenes w jednej partii produktu pn. Łosoś wędzony na zimno sałatkowy, który można było kupić w sieci sklepów Intermarche.

Aktualizacja: 01.10.2020 11:23 Publikacja: 01.10.2020 09:49

GIS: Niebezpieczna bakteria w łososiu wędzonym

Foto: Adobe Stock

Chodzi o produkt marki Odyssee w opakowaniach 200 g. Producentem łososia jest Almar Sp. z o.o., z siedzibą w Gdyni o weterynaryjnym numerze identyfikacyjnym PL 22051801 WE. Żywność wyprodukowano dla SCA PR Sp. z o.o.

Produkt oznaczony jest numerem partii: 0909/1 i datą do spożycia do: 04.10.2020.

Pozostało 83% artykułu

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Sądy i trybunały
Po co psuć świeżą krew, czyli ostatni tegoroczni absolwenci KSSiP wciąż na lodzie
Nieruchomości
Uchwała wspólnoty musi mieć poparcie większości. Ważne rozstrzygnięcie SN
Edukacja i wychowanie
Ferie zimowe 2025 później niż zazwyczaj. Oto terminy dla wszystkich województw
Praca, Emerytury i renty
Ile trzeba zarabiać, żeby na konto trafiło 5000 zł
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
Prawo karne
Śmierć nastolatek w escape roomie. Jest wyrok