GIS: Niebezpieczna bakteria w łososiu wędzonym

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne ws. wykrycia Listeria monocytogenes w jednej partii produktu pn. Łosoś wędzony na zimno sałatkowy, który można było kupić w sieci sklepów Intermarche.

Aktualizacja: 01.10.2020 11:23 Publikacja: 01.10.2020 09:49

GIS: Niebezpieczna bakteria w łososiu wędzonym

Foto: Adobe Stock

Chodzi o produkt marki Odyssee w opakowaniach 200 g. Producentem łososia jest Almar Sp. z o.o., z siedzibą w Gdyni o weterynaryjnym numerze identyfikacyjnym PL 22051801 WE. Żywność wyprodukowano dla SCA PR Sp. z o.o.

Produkt oznaczony jest numerem partii: 0909/1 i datą do spożycia do: 04.10.2020.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Prawo karne
Morderstwo na Uniwersytecie Warszawskim. Obrońca podejrzanego: nie przyznał się
Ubezpieczenia i odszkodowania
Rekordowe odszkodowanie dla pacjenta. Miał operację kolana, wypisano go bez nogi
Prawo dla Ciebie
Jest decyzja SN ws. wytycznych PKW. Czy wstrząśnie wyborami?
Prawo karne
Mieszkanie Nawrockiego. Nieprawdziwe oświadczenia w akcie notarialnym – co na to prawo karne?
Matura i egzamin ósmoklasisty
Matura i egzamin ósmoklasisty 2025 z "Rzeczpospolitą" i WSiP
Materiał Promocyjny
Między elastycznością a bezpieczeństwem