Ryba w toksycznym sosie

Dla miłośników ryb wierzących w ich zbawienne działanie dla organizmu – twórcy dokumentu „Ryba czy tylko filet?” – nie mają dobrych wiadomości.

Aktualizacja: 14.02.2017 09:27 Publikacja: 14.02.2017 07:00

Ryba w toksycznym sosie

Foto: 123RF, fot. Krisikorn Tanrattanakunl

Autor filmu, Nicolas Daniel, spędził kilka miesięcy na badaniu przemysłu rybnego od zaplecza - od Norwegii po Wietnam, przez Szwecję i Danię.

Norweski łosoś uważany jest za przysmak i niewątpliwie przynosi pokaźne zyski hodowcom, będąc cennym towarem eksportowym.

Pozostało jeszcze 90% artykułu

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Film
Czy Oscary trafią do sztucznej inteligencji?
Film
Gwiazda o polskich korzeniach na wyspie Bergmana i program Anji Rubik
Film
Arkadiusz Jakubik: Zagram Jacka Kuronia. To będzie opowieść o wielkiej miłości
Film
Leszek Kopeć nie żyje. Dyrektor Gdyńskiej Szkoły Filmowej miał 73 lata
Materiał Promocyjny
Jak Meta dba o bezpieczeństwo wyborów w Polsce?
Film
Powstaje nowy Bond. Znamy aktorów typowanych na agenta 007