Polskie mięso bliżej Iranu

Na ten rynek trafiają już nasze słodycze i napoje. Teraz czas na wołowinę, drób i jabłka.

Publikacja: 20.07.2015 22:00

Eksportem do Iranu zainteresowanych jest kilkanaście polskich zakładów mięsnych.

Eksportem do Iranu zainteresowanych jest kilkanaście polskich zakładów mięsnych.

Foto: Fotorzepa, Janusz Ostalowski Janusz Ostalowski

Eksportem do Iranu zainteresowanych jest kilkanaście polskich zakładów mięsnych.

- Rozmowy o otwarciu irańskich granic dla polskiej wołowiny i drobiu prowadzimy od kwietnia tego roku – mówi „Rzeczpospolitej" Krzysztof Jażdżewski, zastępca głównego lekarza weterynarii.

Pozostało 94% artykułu

Ten artykuł przeczytasz z aktywną subskrypcją rp.pl

Zyskaj dostęp do ekskluzywnych treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Rzetelne informacje, różne perspektywy, komentarze i opinie. Artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Biznes
Polska firma zbrojeniowa sprzeda Korei Południowej tysiące dronów kamikadze
Biznes
Najnowszy iPhone już dostępny w Rosji. Klienci sięgną głęboko do kieszeni
Biznes
Dyplomacja półprzewodnikowa. Tajwan broni się przed komunistycznym sąsiadem
Biznes
Francuska Riwiera opanowana przez Rosjan. Kwitnie korupcja i luksus
Materiał Promocyjny
Wpływ amerykańskich firm na rozwój polskiej gospodarki
Biznes
Tak biznes pomaga powodzianom