#RZECZoBIZNESIE: Maciej Herman: Wedel chce zaistnieć w lodach premium

Do naszych lodów używamy wedlowskiej czekolady. Nie są one przesłodzone, mają odświeżający smak. Nie ma takich drugich lodów na polskim rynku - mówi Maciej Herman, dyrektor zarządzający Lotte Wedel, gość programu Pawła Rożyńskiego.

Aktualizacja: 17.06.2019 14:49 Publikacja: 17.06.2019 12:29

#RZECZoBIZNESIE: Maciej Herman: Wedel chce zaistnieć w lodach premium

Foto: tv.rp.pl

Wedel wchodzi mocno na rynek lodów.

- Lody są naturalnym uzupełnieniem dla czekolady. Czekolada ma 2 momenty zwiększenia sprzedaży: przed świętami wielkanocnymi i Bożego Narodzenia. W okresie letnim sprzedaż czekolady spada. Konsumenci wolą kupować zimne przekąski, a najbardziej popularne są lody - mówił Herman. 

Pozostało jeszcze 87% artykułu

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
W tym i w przyszłym roku mniej kawy z Brazylii
Przemysł spożywczy
Kakao będzie drożeć jeszcze latami. Miliardowe inwestycje nie zwrócą się szybko
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego