Rosyjski sposób na otwarte restauracje

W Rosji centra handlowe pracują, a w nich nie tylko zrobimy zakupy, ale też zjemy. Wszystko przy zachowaniu wprowadzonych reguł bezpieczeństwa.

Aktualizacja: 25.11.2020 14:30 Publikacja: 25.11.2020 13:35

Rosyjski sposób na otwarte restauracje

Foto: AFP

Rosyjskie Ministerstwo Przemysłu i Handlu, wydało zalecenia umożliwiające pracę punktów gastronomicznych w centrach handlowych. Jak wylicza gazeta RBK, punkty w galeriach muszą obsługiwać klientów przy osobnych stołach, tak jak w restauracjach. Wybór jedzenia i płatności za zamówienie może się odbywać wyłącznie poprzez elektroniczne menu.

Jeśli chodzi o płacenie za jedzenie, punkty gastronomiczne będą musiały zadbać o to, aby goście nie musieli stać w kolejkach. Dodatkowo właściciele centrów handlowych muszą zapewnić co najmniej 4 metry kwadratowe dla każdego odwiedzającego strefę gastronomiczną. Zabronione są występy rozrywkowe na terenie strefy gastronomicznej.

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

Przemysł spożywczy
Abstynent Putin każe Rosjanom nie pić. Produkcja wódki najniższa od ośmiu lat
Przemysł spożywczy
Kawa wreszcie zacznie tanieć? Świat czeka na zbiory w Brazylii
Przemysł spożywczy
200 mln na pączki. Każdy w Polsce zje co najmniej po dwa
Przemysł spożywczy
Jajecznica będzie daniem luksusowym. Jajka coraz droższe, zaczyna ich brakować
Materiał Promocyjny
O przyszłości klimatu z ekspertami i biznesem. Przed nami Forum Ekologiczne
Przemysł spożywczy
Starbucks zredukuje menu o prawie jedną trzecią i zwolni 1100 osób w USA
Materiał Promocyjny
Sezon motocyklowy wkrótce się rozpocznie, a Suzuki rusza z 19. edycją szkoleń