Rosyjski sposób na otwarte restauracje

W Rosji centra handlowe pracują, a w nich nie tylko zrobimy zakupy, ale też zjemy. Wszystko przy zachowaniu wprowadzonych reguł bezpieczeństwa.

Aktualizacja: 25.11.2020 14:30 Publikacja: 25.11.2020 13:35

Rosyjski sposób na otwarte restauracje

Foto: AFP

Rosyjskie Ministerstwo Przemysłu i Handlu, wydało zalecenia umożliwiające pracę punktów gastronomicznych w centrach handlowych. Jak wylicza gazeta RBK, punkty w galeriach muszą obsługiwać klientów przy osobnych stołach, tak jak w restauracjach. Wybór jedzenia i płatności za zamówienie może się odbywać wyłącznie poprzez elektroniczne menu.

Jeśli chodzi o płacenie za jedzenie, punkty gastronomiczne będą musiały zadbać o to, aby goście nie musieli stać w kolejkach. Dodatkowo właściciele centrów handlowych muszą zapewnić co najmniej 4 metry kwadratowe dla każdego odwiedzającego strefę gastronomiczną. Zabronione są występy rozrywkowe na terenie strefy gastronomicznej.

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

Przemysł spożywczy
Amerykańskie koncerny proszą Trumpa o zwolnienie z ceł. Ostrzegają przed podwyżkami
Przemysł spożywczy
Abstynent Putin każe Rosjanom nie pić. Produkcja wódki najniższa od ośmiu lat
Przemysł spożywczy
Kawa wreszcie zacznie tanieć? Świat czeka na zbiory w Brazylii
Przemysł spożywczy
200 mln na pączki. Każdy w Polsce zje co najmniej po dwa
Materiał Promocyjny
O przyszłości klimatu z ekspertami i biznesem. Przed nami Forum Ekologiczne
Przemysł spożywczy
Jajecznica będzie daniem luksusowym. Jajka coraz droższe, zaczyna ich brakować
Materiał Promocyjny
Sezon motocyklowy wkrótce się rozpocznie, a Suzuki rusza z 19. edycją szkoleń