W latach 80. wytwarzane przez Cichowskich nugaty trafiały na papieski stół

W latach 80. wytwarzane przez Cichowskich nugaty trafiały na papieski stół. Specjalnością krakowskich cukierników były wyroby z czekolady i karmelu. Dziś do przejęcia rodzinnego biznesu przygotowuje się już trzecie pokolenie.

Aktualizacja: 05.02.2016 05:50 Publikacja: 04.02.2016 20:00

Foto: Rzeczpospolita

Choć wyroby Cichowskich wciąż opierają się na tradycji lwowskich cukierników, dziś pełnymi garściami czerpią z wszelkich nowinek, jakie pojawiają się na świecie. Dzięki temu – w gęstwinie dużych zakładów i sieciówek – rodzina Chichowskich utrzymuje swoje miejsce na rynku. I wiele wskazuje na to, że interes przejmie w przyszłości kolejne pokolenie.

Papieski marketing

Pozostało jeszcze 96% artykułu

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

Przemysł spożywczy
Rząd Donalda Trumpa zwrócił się do Danii o pomoc. W USA brakuje jaj
Przemysł spożywczy
Amerykańskie koncerny proszą Trumpa o zwolnienie z ceł. Ostrzegają przed podwyżkami
Przemysł spożywczy
Abstynent Putin każe Rosjanom nie pić. Produkcja wódki najniższa od ośmiu lat
Przemysł spożywczy
Kawa wreszcie zacznie tanieć? Świat czeka na zbiory w Brazylii
Materiał Promocyjny
Współpraca na Bałtyku kluczem do bezpieczeństwa energetycznego
Przemysł spożywczy
200 mln na pączki. Każdy w Polsce zje co najmniej po dwa
Materiał Promocyjny
Sezon motocyklowy wkrótce się rozpocznie, a Suzuki rusza z 19. edycją szkoleń