Majonez Kielecki zmienia jeden z podstawowych składników

Producent popularnego majonezu Kielecki, Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”, ogłosiła, że dokonała ważnej zmiany w składzie produktu. Jak zareagują na to konsumenci?

Publikacja: 18.10.2023 13:48

Majonez Kielecki zmienia jeden z podstawowych składników

Foto: Adobe Stock

ala

Kielecki czy Winniary? – ten słynny spór, który rozgrzał już emocje przy niejednym rodzinnym stole, toczącą Polacy od lat. Jedno jest pewne – wielu rodaków jest silnie przywiązana do wybranej przez siebie marki majonezu i rzadko decyduje się na zakup innej. Co powiedzą konsumenci na zmiany w składzie swoich ulubionych produktów?

Istotnej zmiany w Majonezie Kielecki dokonała właśnie odpowiedzialna za jego produkcję Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”. Jak podała, na rynek trafiła pierwsza partia kilkudziesięciu ton Majonezu Kieleckiego wyprodukowana zgodnie z nową recepturą.

119 zł za rok czytania RP.PL

Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Przemysł spożywczy
Bacardi przegrywa z Kubą walkę o Havana Club
Materiał Promocyjny
Gospodarka natychmiastowości to wyzwanie i szansa
Przemysł spożywczy
Owady w pieczywie mogą przestać być skandalem. Bruksela legalizuje larwy mącznika
Przemysł spożywczy
Jemy coraz więcej miodu, potrzebny import z Ukrainy. Dane Polskiej Izby Miodu
Przemysł spożywczy
Szampan mniej popularny na świecie, ale koniak nadal w modzie
Materiał Promocyjny
Suzuki Vitara i S-Cross w specjalnie obniżonych cenach. Odbiór od ręki
Przemysł spożywczy
Kolejne trunki w wersji bezalkoholowej?
Materiał Promocyjny
Wojażer daje spokój na stoku