Paryż: lody mrożone ciekłym azotem

W Paryżu otwarto pierwszą lodziarnie w której sprzedawane są lody mrożone metodą rodem z kuchni molekularnej.

Aktualizacja: 11.08.2016 17:14 Publikacja: 11.08.2016 16:48

Lody w Nitrogenie mrożone są za pomocą ciekłego azotu. Poza tym lody są z naturalnych i tradycyjnych składników: mleka, śmietanki, jajek oraz naturalnych dodatków smakowych - podkreślają właściciele restauracji.

Lody mają najpopularniejsze i najmodniejsze smaki, m.in.: toffi, oreo, czekolada, mięta, limonka, mango, truskawki czy nowojorski sernik  oraz wiele, wiele innych.

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Przemysł spożywczy
Królewiec wprowadza kartki na żywność, ale nie dla wszystkich
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Przemysł spożywczy
Upadła Manufaktura Piwa Wódki i Wina. Palikot w areszcie. Czy to początek końca?
Przemysł spożywczy
Czeczen właścicielem aktywów Danone w Rosji. Jest odznaczony „Orderem Kadyrowa”
Przemysł spożywczy
Masło rekordowo drogie. Indeks światowych cen żywności najwyżej od kwietnia 2023 r.
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Przemysł spożywczy
Święta, święta i… do kosza. Wyrzucamy 1,6 kg świątecznego jedzenia na osobę