Recykling i cukier. Gorzki klimat wokół słodkich napojów

Choć i produkcja, i sprzedaż napojów rosną, to na horyzoncie widać czarne chmury. Rosną naciski na ograniczenie zużycia nie tylko plastiku, ale też cukru.

Aktualizacja: 23.12.2018 20:39 Publikacja: 23.12.2018 20:08

Recykling i cukier. Gorzki klimat wokół słodkich napojów

Foto: Adobe Stock

Rynek słodkich napojów rozwija się wręcz żywiołowo i żadne prozdrowotne trendy jeszcze mu nie szkodzą. Jednak nad głowami producentów gromadzą się chmury, Komisja Europejska zauważyła miliony plastikowych butelek, a reklamy Ministerstwa Zdrowia ostrzegają przez nadużywaniem cukru.

Czytaj także: Brytyjski rząd zakaże sprzedaży "energetyków" dzieciom

Pozostało 93% artykułu

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Koniak do Chin luzem w kontenerach. Załoga w Cognac strajkuje
Materiał Promocyjny
Pieniądze od banku za wyrobienie karty kredytowej
Przemysł spożywczy
Rosjanie skopiowali pomysł Donalda Trumpa. Nowa marka wódki na rynku
Przemysł spożywczy
Sposób na drogi nabiał? Nasłać prokuraturę. Takie rzeczy tylko w Rosji
Przemysł spożywczy
Cena masła. Ile może kosztować w święta? „Zbliżamy się do 10 zł”
Materiał Promocyjny
Kobieta pracująca żadnej pracy się nie boi!
Przemysł spożywczy
Polacy szukają oszczędności, także w przypadku żywności