Kariera na ostrzu noża

Ruszył trzeci sezon inspekcji Gault & Millau w restauracjach całej Polski. Przygotowując bazę miejsc do odwiedzenia dla całego zespołu naszych apostołów smaku, trudno nie wyprowadzić wniosków i analogii. Zmian moc!

Publikacja: 07.04.2016 19:38

Kariera na ostrzu noża

Jedne cieszą, inne by martwiły, gdyby nie były po prostu znakiem czasu, chorobą wieku dziecięcego.

Z ulgą i dumą obserwujemy, jak nasze kuchnie regionalne wychodzą spod strzech i napawają dumą także młodych, ambitnych szefów kuchni, dając odpór ulubionej przez krajan włoszczyźnie. Pierwszą edycję „Żółtego przewodnika" z przekąsem nazywaliśmy bowiem almanachem ucieleśnień polskich wizji kuchni włoskiej. Praca przy drugiej miała już znacznie bardziej swojski smak, odmieniając regionalność i tradycje przez wszystkie przypadki.

Pozostało jeszcze 95% artykułu

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Kultura
Afera STOART: czy Ministerstwo Kultury zablokowało skierowanie sprawy do CBA?
Kultura
Cannes 2025. W izraelskim bombardowaniu zginęła bohaterka filmu o Gazie
Kultura
„Drogi do Jerozolimy”. Wystawa w Muzeum Narodowym w Warszawie
Kultura
Polska kultura na EXPO 2025 w Osace
Kultura
Ile czytamy i jak to robimy? Młodzi więcej, ale wciąż chętnie na papierze