"Żółty Przewodnik" Gault & Millau: Jesienna rozpusta, czyli spa i dobra kuchnia

Trudno o lepszy sposób na jesienny splin niż połączenie przyjemnego z przyjemniejszym.

Aktualizacja: 17.11.2016 18:45 Publikacja: 17.11.2016 17:30

"Żółty Przewodnik" Gault & Millau: Jesienna rozpusta, czyli spa i dobra kuchnia

Foto: materiały prasowe

Bezkompromisowe zanurzenie się w odmętach kojącego zmysły luksusu. Równoległe rozpieszczanie podniebienia i ciała. A o to najłatwiej w spa ze znakomitą kuchnią.

Mało jest takich połączeń, niemniej te, które niniejszym polecam, nadają słowu „rozpusta" zupełnie nowe znaczenie. Moim najnowszym odkryciem jest miejsce, po którym nie spodziewałam się wiele. Nazwa oczywista, dojazd dzięki lokalizacji nieopodal Autostrady Wolności, bliskość niemieckiej granicy gwarantująca obroty niezależnie od standardu. Wszystko sugeruje, że starać się nie muszą. W jakimże błędzie byłam! Afrodyta Spa uwodzi od pierwszego wejrzenia. Niemała w tym zasługa właściciela i założyciela, niezwykle malowniczej postaci, konesera smaku. Gospodarza, który skrupulatnie, co rano, niezależnie od dnia i pory roku, dogląda swojego skarbu. W wolnych chwilach zaś rusza na łowy w poszukiwaniu najpyszniejszych produktów lokalnych.

Pozostało jeszcze 89% artykułu

79 zł za rok czytania RP.PL

O tym jak szybko zmienia się świat. Ameryka z nowym prezydentem. Chiny z własnymi rozwiązaniami AI. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, inspirujemy, analizujemy

Kultura
Agnieszka Lajus dyrektorką Muzeum Narodowego w Warszawie
Materiał Promocyjny
Gospodarka natychmiastowości to wyzwanie i szansa
Kultura
Europejskie Stolice Kultury 2025: Chemnitz i Nova Gorica – Gorycja
Kultura
Współpraca OmenaArt Foundation z Tate i Sotheby’s
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Co nowego w kinach?
Kultura
Polsko-brytyjski sezon kulturalny. Szereg wydarzeń w obu krajach
Materiał Promocyjny
Wystartowały tegoroczne ferie zimowe