Kulinarne trendy 2019

Za nami już piąta gala premierowa słynnego Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Nie tylko opisuje on kulinarną rzeczywistość i rekomenduje najciekawsze restauracje, ale wyznacza trendy i jest swoistym barometrem kulinarnej mody.

Aktualizacja: 28.11.2018 14:37 Publikacja: 28.11.2018 14:29

Foto: materiały prasowe

Jak co roku podczas gali wręczono kulinarne Oskary. To wyróżnienia dla tych, którzy wybijając się nadają ton smakom, a ich miejsca z pewnością będą place-to-be nadchodzącego sezonu. W tym roku nie wolno przegapić położonej na obrzeżach Nałęczowa restauracji Water&Wine. Dostać się tam niezwykle trudno, nie tylko ze względu na lokalizację. Miejsce otwiera swoje podwoje tylko kilka razy w miesiącu i przyjmuje przy wspólnym raptem kilkanaście osób. Sensacje smaków, tekstur, prezentacji, parowanych win, podbite barwnymi opowieściami szefa są warte wszelakich starań. Jest to bowiem jedno z najciekawszych miejsc w Europie, a młody, szatańsko zdolny Marek Flisiński depcze po piętach dotychczasowym sławom. Stąd tytuł Szefa Roku 2019 i dołączenie do plejady kulinarnych gwiazd.

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

Kultura
Kobiety zmieniają zasady gry. Wystartowała trzecia edycja Herstory
Kultura
Komandos angielskiej sztuki w Łodzi. Wystawa „St Ives i gdzie indziej”
Kultura
Podcast „Rzecz o książkach”: „Maestro. Piękna gra Rogera Federera", biografia tenisowego asa w dużej intymności
Kultura
Podcast „Rzecz o książkach”: Rebecca Makkai o słodko-gorzkim dzieciństwie w Ameryce
Materiał Promocyjny
O przyszłości klimatu z ekspertami i biznesem. Przed nami Forum Ekologiczne
Materiał Promocyjny
Sezon motocyklowy wkrótce się rozpocznie, a Suzuki rusza z 19. edycją szkoleń