Mistrzowie smaku nagrodzeni

Za nami już piąta gala premierowa słynnego Żółtego Przewodnika Gault & Millau. Nie tylko opisuje on kulinarną rzeczywistość i rekomenduje najciekawsze restauracje, ale też wyznacza trendy i jest swoistym barometrem mody.

Publikacja: 29.11.2018 23:01

Mistrzowie smaku nagrodzeni

Jak co roku podczas gali wręczono kulinarne Oscary. To wyróżnienia dla tych, którzy wybijając się, nadają ton smakom. Z pewnością nie wolno przegapić położonej na obrzeżach Nałęczowa restauracji Water & Wine. Dostać się tam niezwykle trudno, nie tylko ze względu na lokalizację. Miejsce otwiera swoje podwoje tylko kilka razy w miesiącu i przyjmuje przy wspólnym stole raptem kilkanaście osób. Sensacje smaków, tekstur, prezentacji, podbite barwnymi opowieściami szefa, są jednak warte wszelakich starań. Jest to bowiem jedno z najciekawszych miejsc w Europie, a zdobywca tytułu Szefa Roku 2019, młody, szatańsko zdolny Marek Flisiński, depcze po piętach dotychczasowym sławom.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Kultura
Cannes 2025. W izraelskim bombardowaniu zginęła bohaterka filmu o Gazie
Materiał Promocyjny
Między elastycznością a bezpieczeństwem
Kultura
„Drogi do Jerozolimy”. Wystawa w Muzeum Narodowym w Warszawie
Kultura
Polska kultura na EXPO 2025 w Osace
Kultura
Ile czytamy i jak to robimy? Młodzi więcej, ale wciąż chętnie na papierze
Kultura
Podcast „Rzecz o książkach”: Noblistka z Korei śni o podróży do Zakopanego