Rośnie popularność szkół gotowania

Polacy pokochali dobre jedzenie i to nie tylko na mieście, ale i we własnych domach. Karierę robią szkoły gotowania.

Aktualizacja: 21.10.2016 19:08 Publikacja: 20.10.2016 18:26

Sztuka kiszenia ma swój renesans na całym świecie

Sztuka kiszenia ma swój renesans na całym świecie

Foto: 123RF

– Obserwujemy zwrot do tego, co lokalne – mówi Joanna Albin, współwłaścicielka Akademii Kulinarnej Comfort Food Studio w zreaktywowanej warszawskiej Hali Koszyki. – Duże znaczenie ma producent i historia produktu. Nawet gdy kursanci wybierają obcą kuchnie, np. tajską, to szukają w niej miejsca dla polskich produktów.

– Wyraźnym trendem jest dbanie o zdrowie przez gotowanie miedzy innymi z użyciem superfoods. W tym trendzie mieści się też wzrastająca popularność kuchni roślinnej – dodaje Łukasz Mielniczuk z Cook Up Studio.

Pozostało 85% artykułu

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Kultura
Muzeum Narodowe w Poznaniu otwiera Studyjną Galerię Sztuki Starożytnej
Kultura
Dzieło włoskiego artysty sprzedane za 6 mln dolarów. To banan i taśma klejąca
Kultura
Startuje Festiwal Niewinni Czarodzieje: Na karuzeli życia
Kultura
„Pasja wg św. Marka” Pawła Mykietyna. Magdalena Cielecka zagra Poncjusza Piłata
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
Kultura
Pawilon Polski na Biennale Architektury 2025: Pokażemy projekt „Lary i penaty"