GIS: salmonella w pieprzu mielonym

Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne w związku z wycofaniem z obrotu niektórych partii pieprzu czarnego mielonego wyprodukowanych przez przez Agnex Krzysztof Wierzbicki. W przyprawach wykryto bakterie salmonelli.

Publikacja: 07.11.2019 10:58

GIS: salmonella w pieprzu mielonym

Foto: GIS

Chodzi o partie nr:

- 1309/6 w opakowaniach 150 g z datą minimalnej trwałości 03.2021;

Pozostało jeszcze 97% artykułu

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Sądy i trybunały
Adam Bodnar ogłosił, co dalej z neosędziami. Reforma już w październiku?
Prawo dla Ciebie
Oświadczenia pacjentów to nie wiedza medyczna. Sąd o leczeniu boreliozy
Prawo drogowe
Trybunał zdecydował w sprawie dożywotniego zakazu prowadzenia aut
Zawody prawnicze
Ranking firm doradztwa podatkowego: Wróciły dobre czasy. Oto najsilniejsi
Prawo rodzinne
Zmuszony do ojcostwa chce pozwać klinikę in vitro. Pierwsza sprawa w Polsce