Groźna bakteria w produkcie w sklepach Kaufland

Sieć handlowa w porozumieniu z producentem ELIS Ali Eski wycofała ze sprzedaży dwa rodzaje chałwy, ponieważ wykryto w nich obecność bakterii salmonella.

Publikacja: 04.01.2024 17:58

Groźna bakteria w produkcie w sklepach Kaufland

Foto: Adobe Stock

Kaufland informuje w komunikacie, że chodzi o partię chałwy sezamowej o smaku waniliowo-kakaowym 100g EAN 4047905008256, z datą minimalnej trwałości 25.03.2025. Numer partii to 26.09/2K. Drugi kwestionowany produkt to chałwa sezamowa o smaku waniliowym 100g, EAN 4047905008232. Również ma datę minimalnej trwałości do 25.03.2025, a numer partii to 25.09/1K. Numer partii oraz data minimalnej trwałości można odszukać na przodzie opakowania. Producentem tego rodzaju chałwy jest firma ELIS Ali Eski. Podczas rutynowej kontroli została wykryta obecność bakterii salmonella spp. w wyżej wymienionych partiach produktów.

Pozostało 80% artykułu

Czytaj dalej RP.PL

Tylko 9 zł aż za 3 miesiące!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Handel
Ceny w sklepach przyspieszają. Święta będą drogie
Handel
Dzięki tej umowie UE odbije ważny rynek zbytu Chinom. Mercosur coraz bliżej
Handel
Amazon rusza do ostrej walki z Aliexpress i Temu. Uruchamia nową platformę
Handel
Worldbox, czyli założyciel CCC ma nowy plan. „Podpiszę glejt na 5 lat”
Materiał Promocyjny
Fotowoltaika naturalnym partnerem auta elektrycznego
Handel
Cła Donalda Trumpa. Jeszcze ich nie ma, ale firmy reagują
Materiał Promocyjny
Seat to historia i doświadczenie, Cupra to nowoczesność i emocje