Tylko 99 zł za rok czytania.
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Aktualizacja: 21.04.2025 09:30 Publikacja: 15.12.2022 03:00
Foto: Adobe Stock
W Polsce rocznie marnuje się ok. 5 mln ton żywności. Choć dzieje się to na różnych etapach – począwszy od produkcji, poprzez przetwórstwo i dystrybucję, to jednak najwięcej jedzenia marnują sami konsumenci. Mimo pozytywnych zmian, do których przyczyniła się pandemia, ciągle odkrywamy, że w naszych lodówkach znajduje się za dużo żywności. Jest to szczególnie widoczne w okresie świątecznym, kiedy ilość wyrzucanego jedzenia rośnie.
W związku z tym Federacja Polskich Banków Żywności i platforma Shopee przygotowały przedświąteczny poradnik, który ma pomóc zaplanować zakupy, przygotować się do rozdania nadmiarowego jedzenia i w efekcie ograniczenia skali marnotrawstwa. Radzą, by podejść do tego w dziewięciu krokach.
- Trzeba zachęcić firmy do tworzenia lepszych warunków inwestowania i pracy w Europie. Nie powinniśmy konkurować...
Administracja Donalda Trumpa zaprezentowała sojusznikom plan zawarcia porozumienia pokojowego między Rosją a Ukr...
Chciałbym, aby Warmia i Mazury były regionem nowoczesnym, otwartym, z którego młodzi nie chcą wyjeżdżać, a stars...
Jeśli to, co premier Donald Tusk powiedział o repolonizacji gospodarki, uznać za przeciwieństwo prywatyzacji, to...
– Polska nie będzie naiwnym partnerem – powiedział premier Donald Tusk o „konkursie egoistów na rynku światowym”...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas