Reklama

Burger King usuwa 120 sztucznych składników ze składu burgerów

Gigant fastfoodu chce, by jego dania były jeszcze bardziej „prawdziwe” i eliminuje kolejne „polepszacze” ze składu swoich produktów.

Publikacja: 14.09.2021 12:42

Burger King usuwa 120 sztucznych składników ze składu burgerów

Foto: Bloomberg

W czasie gali nagród MTV VMAs zainicjowano oficjalnie kampanię reklamową Burger Kinga pod hasłem „Keep It Real Meals”. Kampania ma podkreślić zmiany, jakie zaszły w menu fastfoodowego giganta w USA. Sieć usuwa ze składników oferowanych produktów 120 składników sztucznego pochodzenia, w tym barwników, dodatków smakowych i konserwantów. Oferowane klientom burgery mają być, zgodnie z hasłem reklamowym „prawdziwe”.

Reklama
Reklama

Do kampanii reklamowej Burger King zaangażował celebrytów, którzy zgodzili się użyczyć swoich prawdziwych nazwisk daniom, które pojawiły się w ofercie od 12 września. Znany szerzej jako Nelly raper dał swoje nazwisko daniu Cornell Haynes Jr. Meal czyli Whooperowi z serem (i standardowymi warzywami), frytkami i napojem. Inny zestaw, Chase Hudson Meal promuje znany tiktoker LilHuddy, a piosenkarka Anitta dała swoje prawdziwe nazwisko wegetariańskiemu zestawowi Larissa Machado Meal.

Burger King używając prawdziwych nazwisk znanych głównie pod swoimi pseudonimami gwiazd chce podkreślić swój przekaz reklamowy „Keep It Real”. Daje w ten sposób do zrozumienia, że posiłki są tak prawdziwe, że gwiazdy dają im swoje prawdziwe imiona.

Kampania (i zmiana w składzie) jest kolejną, która podkreśla naturalność oferowanych w sieci produktów. Nie tak dawno Burger King reklamował swojego flagowego Whoopera klipem pokazującym proces psucia się burgera, co miało udowadniać, jak bardzo naturalny i pozbawiony konserwantów jest ten produkt.

Reklama
Reklama

Wraz z nową kampanią reklamową koncern uruchomił też w USA nowy program lojalnościowy Royal Perks.

Gastronomia
Starbucks w USA traci klientów. Sprzedaż rośnie na świecie mimo drogiej kawy
Gastronomia
Firmy cateringowe tak chcą walczyć z marnowaniem żywności
Gastronomia
Starbucks zmienia zasady pracy hybrydowej. Prezes usiłuje zreorganizować firmę
Gastronomia
Apetyt firm na głodnych Polaków. Rynek dostaw jedzenia na zakręcie
Materiał Promocyjny
Jak producent okien dachowych wpisał się w polską gospodarkę
Gastronomia
Starbucks walczy o chińskich klientów. Ceny mają być „bardziej przystępne”
Materiał Promocyjny
Lojalność, która naprawdę się opłaca. Skorzystaj z Circle K extra
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama