Aktualizacja: 27.04.2020 18:07 Publikacja: 27.04.2020 17:17
Foto: www.beyondmeat.com
W Stanach Zjednoczonych zaczyna brakować mięsa. W kwietniu amerykański potentat mięsny Tyson musiał zamknąć swój największy zakład przetwórstwa wieprzowiny w Waterloo, a także fabrykę w Columbus Junction w stanie Iowa z powodu zarażenia pracowników koronawirusem. To nie jedyny producent mięsa, który ucierpiał na pandemii. Swoje zakłady wołowiny, wieprzowiny i drobiu zamknęły również takie wielkie światowe koncerny, jak amerykańsko-chiński Smithfield Foods i brazylijski JBS.
Amerykańska firma, przejęta przez Kreml i objęta kontrolą państwa, będzie wykorzystywana do dostarczania żywnośc...
Cła Trumpa i spadki wydatków konsumenckich to wyzwania dla branży, zwłaszcza mocnych alkoholi. Dlatego wciąż szu...
Ceny ryżu w Japonii wciąż rosną. Rząd od miesięcy usiłuje zapanować nad drożyzną uwalniając rezerwy strategiczne...
W Stanach Zjednoczonych jajka drożały przez całą zimę, dlatego władze uruchomiły import interwencyjny. Staniały,...
Z powodu awarii systemu kontroli produkcji i obrotu alkoholem (EGAIS) w wielu regionach Rosji, w tym w Moskwie,...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas