Nestle: mniej cukru w czekoladzie

Szwajcarski koncern spożywczy Nestle poinformował, że jego czekolada będzie zawierała niemal o połowę mniej cukru.

Aktualizacja: 01.12.2016 15:49 Publikacja: 01.12.2016 15:45

Nestle: mniej cukru w czekoladzie

Foto: 123rf.com

ula

Nestle udało się opracować metodę obniżenia zawartości cukru w czekoladzie o 40 proc., jednocześnie nie zmieniając walorów smakowych czekolady – poinformowała spółka.

Koncern jest w trakcie zdobywania patentu na swoje odkrycie, które zamierza wykorzystać w  swoich produktach od 2018 roku. Nestle zapewnia, że metoda jest „naturalna”.

99zł za rok.
Bądź na bieżąco! Czytaj ile chcesz!

Kto zostanie nowym prezydentem? Kto zostanie nowym papieżem? Co się dzieje w USA? Nie przegap najważniejszych wydarzeń z kraju i ze świata!
Przemysł spożywczy
Zmarł jeden z twórców imperium lodziarskiego Koral
Przemysł spożywczy
Polskie Jeżyki i Grześki łączą siły z niemieckimi zającami
Przemysł spożywczy
Słynny producent alkoholi luksusowych zwolni ponad tysiąc pracowników
Przemysł spożywczy
Zakaz reklamy piwa? Ministerstwo nie mówi „nie”
Przemysł spożywczy
W tym i w przyszłym roku mniej kawy z Brazylii
Materiał Promocyjny
Lenovo i Motorola dalej rosną na polskim rynku