Fermentowana herbata od Coca-Coli? Ma być zdrowiej…

Coca-Cola wchodzi w segment napojów z kombuchą. Ma to być odpowiedź na potrzeby konsumentów, którzy na fali zainteresowania zdrowszym trybem życia odwracają się od słodkich napojów gazowanych.

Aktualizacja: 13.10.2018 07:24 Publikacja: 13.10.2018 00:01

Fermentowana herbata z grzybkiem japońskim (pływający po powierzchni kożuch) słynie z właściwości le

Fermentowana herbata z grzybkiem japońskim (pływający po powierzchni kożuch) słynie z właściwości leczniczych.

Foto: Mihai Blanaru

Coca-Cola coraz bardziej dywersyfikuje swój portfel, wprowadzając zdrowsze produkty, takie jak np. wody czy napoje roślinne. W połowie września kupiła australijską spółkę Organic & Raw Trading Co, znaną z marki napojów Mojo z dodatkiem kombuchy. Mojo Kombucha Organic & Raw to naturalnie fermentowana herbata.

- Dodanie Mojo Kombucha doskonale pasuje do rosnącej popularności ekologicznych, probiotycznych napojów - powiedział Vamsi Mohan, prezes Coca-Cola Australia.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
9zł za pierwszy miesiąc.

Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
9 zł pierwszy miesiąc, a potem 39 zł/msc
Zdrowie
Potrzebujesz dofinansowania do protezy lub rehabilitacji? Fundacja Poland Business Run szuka beneficjentów!
Zdrowie
Pilotażowy program tabletki „dzień po” w aptekach bez spektakularnych efektów
Zdrowie
Czy grozi nam medyczny blackout?
Zdrowie
Badanie CeZ: Z narzędzi AI korzysta niecałe 5 proc. podmiotów leczniczych w Polsce
Materiał Promocyjny
Jak Meta dba o bezpieczeństwo wyborów w Polsce?
Zdrowie
Paweł Walicki, CMP: Profilaktyka powinna znaleźć się w gestii lekarza rodzinnego