Żywność zdrowa czy żywność eko

Rośnie zainteresowanie zdrową żywnością, na produkty gwarantujące zdrowie jesteśmy chętni wydawać coraz więcej.

Publikacja: 27.08.2020 17:16

W ciągu ostatniego roku Polacy na żywność bio wydali 709 mln zł

W ciągu ostatniego roku Polacy na żywność bio wydali 709 mln zł

Foto: shutterstock

Od kilku lat analitycy obserwują zmianę dotychczasowego świętego trendu, że Polacy kupują żywność, kierując się głównie ceną. Dziś na półkach coraz mocniej rozpycha się żywność z upraw ekologicznych, żywność „bio" i wszelkie produkty gwarantujące zdrowie. Częściowo na klientów mogła też mieć wpływ pandemia koronawirusa, która zwiększyła naszą troskę o zdrowie, budowanie odporności.

Silny trend prozdrowotny

Pozostało jeszcze 95% artykułu

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

Materiał Promocyjny
Garden Point – Twój klucz do wymarzonego ogrodu
Wydarzenia
Czy Unia Europejska jest gotowa na prezydenturę Trumpa?
Wydarzenia
Bezczeszczono zwłoki w lasach katyńskich
Materiał Promocyjny
GoWork.pl - praca to nie wszystko, co ma nam do zaoferowania!
Materiał Promocyjny
O przyszłości klimatu z ekspertami i biznesem. Przed nami Forum Ekologiczne
Wydarzenia
100 sztafet w Biegu po Nowe Życie ponownie dla donacji i transplantacji! 25. edycja pod patronatem honorowym Ministra Zdrowia Izabeli Leszczyny.
Materiał Promocyjny
Sezon motocyklowy wkrótce się rozpocznie, a Suzuki rusza z 19. edycją szkoleń