Bobby Burger wprowadza wegańskie burgery. „Mięso” od Linda McCartney

Jeszcze w listopadzie w polskiej sieci burgerowni pojawi się wegańskie „mięso”. To nie jedyny ukłon sieci w stronę świadomych konsumentów.

Aktualizacja: 22.11.2019 16:13 Publikacja: 22.11.2019 16:06

Z lewej strony wegański burger, z prawej burger wołowy sieci Bobby Burger

Z lewej strony wegański burger, z prawej burger wołowy sieci Bobby Burger

Foto: materiały prasowe

Polska sieć burgerowni Bobby Burger odpowiada na rosnące zapotrzebowanie na wegańskie alternatywy dla mięsa. Już 29 listopada we wszystkich lokalach marki pojawi się „Power Plant” – burger na roślinnym „mięsie” od firmy Linda McCartney.

„Power Plant” będzie się składał ze standardowych dla Bobby Burgera warzywnych składników, czyli sałaty, pomidora i czerwonej cebuli, a kotlet będzie z kolei przypominał tradycyjne mięso, ale będzie w całości roślinny.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
W tym i w przyszłym roku mniej kawy z Brazylii
Przemysł spożywczy
Kakao będzie drożeć jeszcze latami. Miliardowe inwestycje nie zwrócą się szybko
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego