Japończycy oszaleli na punkcie ryżowej bułki do burgera w McDonald's

McDonald's wprowadził do menu w Japonii bułki do hamburgerów zrobione z ryżu. I Japończycy dosłownie oszaleli na ich punkcie - pisze CNN.

Aktualizacja: 30.01.2020 07:22 Publikacja: 30.01.2020 06:59

Japończycy oszaleli na punkcie ryżowej bułki do burgera w McDonald's

Foto: Bloomberg

ula

Bułka ryżowa - "gohan", to według amerykańskiej sieci fast-food "nowy smak, który powstał dzięki zamianie zwykłej bułki na bułkę z ryżu, przy zachowaniu dodatków i przypraw tradycyjnego burgera".

Nowe ryżowe bułki w McDonald's powstają z japońskiego ryżu i są serwowane z dodatkiem specjalnego sosu mięsnego, który pozwoli klientom na "delektowanie się smakiem tradycyjnego hamburgera w połączeniu z niezwykłym smakiem, powstałym z nieoczekiwanego połączenia składników".

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Koniak do Chin luzem w kontenerach. Załoga w Cognac strajkuje
Przemysł spożywczy
Rosjanie skopiowali pomysł Donalda Trumpa. Nowa marka wódki na rynku
Przemysł spożywczy
Sposób na drogi nabiał? Nasłać prokuraturę. Takie rzeczy tylko w Rosji
Przemysł spożywczy
Cena masła. Ile może kosztować w święta? „Zbliżamy się do 10 zł”
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
Przemysł spożywczy
Polacy szukają oszczędności, także w przypadku żywności