Japończycy oszaleli na punkcie ryżowej bułki do burgera w McDonald's

McDonald's wprowadził do menu w Japonii bułki do hamburgerów zrobione z ryżu. I Japończycy dosłownie oszaleli na ich punkcie - pisze CNN.

Aktualizacja: 30.01.2020 07:22 Publikacja: 30.01.2020 06:59

Japończycy oszaleli na punkcie ryżowej bułki do burgera w McDonald's

Foto: Bloomberg

ula

Bułka ryżowa - "gohan", to według amerykańskiej sieci fast-food "nowy smak, który powstał dzięki zamianie zwykłej bułki na bułkę z ryżu, przy zachowaniu dodatków i przypraw tradycyjnego burgera".

Nowe ryżowe bułki w McDonald's powstają z japońskiego ryżu i są serwowane z dodatkiem specjalnego sosu mięsnego, który pozwoli klientom na "delektowanie się smakiem tradycyjnego hamburgera w połączeniu z niezwykłym smakiem, powstałym z nieoczekiwanego połączenia składników".

Nowy hamburger pojawił się w trzech wariantach: ryż teriyaki, Ryż bekon sałata i ryż smażony kurczak. Niestety będzie sprzedawany tylko przez określony czas, jako część menu nocnego ("Night Mac"), które obowiązuje od 5 po południu do zamknięcia lokalu.

Czytaj także: McDonald's testuje nowy sos do frytek. Na razie tylko w Japonii

Zanim oficjalnie poinformowano o nowych bułkach w internecie pojawiły się plotki, że McDonald's szykuje coś nowego i to z ryżem. Część klientów miała nadzieję, że być może do menu powrócą popularne w latach 90. zeszłego wieku dania takie jad curry oraz ryż z siekanym kotletem wieprzowym.

Czytaj także: Sztuczna inteligencja wybierze Ci burgera w McDonald's

Sieć zdecydowała się jednak na coś zupełnie nowego. Na podstawie badań rynkowych doszła do wniosku, że ryżowych bułek oczekują klienci w przedziale wiekowym 30-40 lat. To ta grupa preferuje ryż ponad pszenne pieczywo i wciąż pamięta smaki dzieciństwa: sos teriyaki oraz burgery ze smażonym kurczakiem - popularne w latach 90. zeszłego wieku. I właśnie dla nich powstał gohan.

Bułka ryżowa - "gohan", to według amerykańskiej sieci fast-food "nowy smak, który powstał dzięki zamianie zwykłej bułki na bułkę z ryżu, przy zachowaniu dodatków i przypraw tradycyjnego burgera".

Nowe ryżowe bułki w McDonald's powstają z japońskiego ryżu i są serwowane z dodatkiem specjalnego sosu mięsnego, który pozwoli klientom na "delektowanie się smakiem tradycyjnego hamburgera w połączeniu z niezwykłym smakiem, powstałym z nieoczekiwanego połączenia składników".

2 / 3
artykułów
Czytaj dalej. Subskrybuj
Czym jeździć
Nowa Skoda Kodiaq. Liczą się konie mechaniczne czy design?
Tu i Teraz
Nowa Skoda Superb. Komfort w parze z technologią
Przemysł spożywczy
Po niemal 35 latach wraca popularny baton czekoladowy. Zastąpił go Snickers
Przemysł spożywczy
Powodzie. Darmowe dania McDonald's dla mundurowych wywołały kontrowersje
Przemysł spożywczy
Otmuchów wrócił do działalności, pod Wrocławiem czekają na falę