Burger King wprowadza nową kanapkę. Chce zredukować emisję metanu

Sieć Burger King wprowadza do oferty specjalną wersję kanapki Whopper. Użyta w nich wołowina ma pochodzić od bydła karmionego trawą cytrynową.

Aktualizacja: 15.07.2020 14:44 Publikacja: 15.07.2020 14:41

Burger King wprowadza nową kanapkę. Chce zredukować emisję metanu

Foto: Bloomberg

Akcja ma za zadanie pomóc z walką z ociepleniem klimatu poprzez redukcję emisji metanu. Związek ten w potężnych ilościach emitują krowy i owce jako produkt uboczny w procesie trawienia.

Jak zauważa Burger King, po dodaniu trawy cytrynowej do paszy zwierząt, „przywracamy równowagę w diecie bydła” i redukujemy znacząco szkodliwe emisje do atmosfery.

BLACK WEEKS -75%

Czytaj dalej RP.PL. Nie przegap oferty roku!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Koniak do Chin luzem w kontenerach. Załoga w Cognac strajkuje
Przemysł spożywczy
Rosjanie skopiowali pomysł Donalda Trumpa. Nowa marka wódki na rynku
Przemysł spożywczy
Sposób na drogi nabiał? Nasłać prokuraturę. Takie rzeczy tylko w Rosji
Przemysł spożywczy
Cena masła. Ile może kosztować w święta? „Zbliżamy się do 10 zł”
Materiał Promocyjny
Klimat a portfele: Czy koszty transformacji zniechęcą Europejczyków?
Przemysł spożywczy
Polacy szukają oszczędności, także w przypadku żywności