Nowość w Oreo. Długo wyczekiwane ciasteczka bez glutenu

Oreo wprowadza do sklepów od dawna wyczekiwaną przez część klientów wersję swoich kultowych ciasteczek - bez glutenu.

Aktualizacja: 17.11.2020 13:27 Publikacja: 17.11.2020 13:13

Nowość w Oreo. Długo wyczekiwane ciasteczka bez glutenu

Foto: AdobeStock

ala

Lubiące słodkości osoby z nietolerancją glutenu mają powód do radości. Marka Oreo, należąca do amerykańskiego koncernu Mondelez, ogłosiła, że już na początku przyszłego roku wprowadzi do sklepów swoje znane ciasteczka w wersji bez glutenu.

Tradycyjna wersja Oreo składa się bowiem z dwóch okrągłych czekoladowych herbatników na bazie mąki pszennej, przełożonych słodkim kremem. Nowe markizy będą opierały się na zupełnie innym przepisie, ale - jak zapewnia firma - smak będzie podobny.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
W tym i w przyszłym roku mniej kawy z Brazylii
Przemysł spożywczy
Kakao będzie drożeć jeszcze latami. Miliardowe inwestycje nie zwrócą się szybko
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego