W lodówce czy w szafce? Heinz rozstrzyga ważny dylemat w sprawie keczupu

Trzymasz keczup w szafce? Heinz sugeruje stanowczo, że to nie jest najlepszy pomysł. Co nie zmienia faktu, że dużo ludzi ma inne zdanie.

Publikacja: 03.07.2023 14:11

Trzymasz keczup w szafce? Heinz sugeruje stanowczo, że to nie jest najlepszy pomysł

Trzymasz keczup w szafce? Heinz sugeruje stanowczo, że to nie jest najlepszy pomysł

Foto: Bloomberg

Brytyjski oddział koncernu Heinz, znanego najlepiej właśnie z ketchupu (choć produkuje także inne sosy do doprawiania potraw, kanapek i przekąsek) rozstrzygnął za pomocą tweeta, jak powinno przechowywać się keczup. A przynajmniej keczup produkowany przez Heinz, popularny również w Polsce (choć nie tak, jak miejscowe, polskie marki).

"Do waszej wiadomości: Ketchup. Ma. Miejsce. W. Lodówce" – zatweetował Heinz.

119 zł za rok czytania RP.PL

Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Przemysł spożywczy
Bacardi przegrywa z Kubą walkę o Havana Club
Materiał Promocyjny
Gospodarka natychmiastowości to wyzwanie i szansa
Przemysł spożywczy
Owady w pieczywie mogą przestać być skandalem. Bruksela legalizuje larwy mącznika
Przemysł spożywczy
Jemy coraz więcej miodu, potrzebny import z Ukrainy. Dane Polskiej Izby Miodu
Przemysł spożywczy
Szampan mniej popularny na świecie, ale koniak nadal w modzie
Materiał Promocyjny
Suzuki Vitara i S-Cross w specjalnie obniżonych cenach. Odbiór od ręki
Przemysł spożywczy
Kolejne trunki w wersji bezalkoholowej?
Materiał Promocyjny
Wojażer daje spokój na stoku